Viltkarbonader med soppsaus, stekt blomkål og rosenkål, potetmos og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Melne poteter
400 g
Banansjalottløk
1 stk
Skogsoppulver
1 pakke
Rosenkål
200 g
Blomkål
1 stk
Viltkarbonader
300 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra smak.
Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Skrell potetene, og kok dem i vannet fra punkt 1 i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Stek løken på middels høy varme i 1 ss smør i 2-3 minutter. Rør inn 1 ss hvetemel og skogsoppulveret. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Kutt blomkålen i buketter, og kutt rosenkålen i to.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek viltkarbonadene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm opp en annen stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek blomkålen og rosenkålen i ca. 8 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge.
Hell vannet av potetene og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server med de rørte tyttebærene.
Vel bekomme!