Kyllinglår med maiskrem, stekte grønnsaker og potetbåter

Kyllinglår med maiskrem, stekte grønnsaker og potetbåter

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllinglår
1100 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Poteter
700 g
Maiskorn
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Gulrot
1 stk
Rødløk
2 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Melk
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt finhakket hvitløk inn med potetene før du har dem i ovnen for ekstra smak.

Sett stekeovnen 220 grader. Bruk gjerne varmluftfunksjonen om du har, da holder det med 200 grader.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form, og legg kyllingen i formen. Stek formen i ovnen i 30-40 minutter. Ta kyllingen ut av ovnen når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden, krydre med sitruskrydderet, og sett kyllingen tilbake i ovnen igjen.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i ca. 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Hell vannet av maiskornene, og ha dem i en kjele med 1 dl melk, 1 ss smør og hønsebuljongen. Kok opp, og kjør deretter blandingen sammen med en stavmikser. Smak til med pepper. La maiskremen stå på lav varme frem til servering, slik at den holder seg varm.
Skrell og kutt gulroten i skiver. Kutt rødløkene i båter og kutt paprikaene i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene i ca. 4 minutter, eller til løken er blank.
Vel bekomme!