Bulgursalat med bakt rødbet og sukkererter servert med chevre og frisk sennepsvinaigrette
20-30
Vegetar

Bulgursalat med bakt rødbet og sukkererter servert med chevre og frisk sennepsvinaigrette

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • sukker

Grønnsaker

rødbete
Rødbete
1 stk
sukkererter
Sukkererter
1 pakke
reddiker
Reddiker
1 pakke
spinat
Spinat
50 g

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Sennepsvinaigrette

sitron
Sitron
1 stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Servering

dill
Dill
1 bunt
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
½–1 pakke
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 593 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker, forkle og plastfjøl når du skreller og deler rødbetene, da de avgir mye farge. Server gjerne alle komponentene til salaten hver for seg, så kan man forsyne seg selv.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Grønnsaker: Skrell og kutt røbeten i båter (se tips). Fordel rødbetebåtene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør.
  3. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn litt olivenolje i den ferdigkokte bulguren så den ikke klumper seg. 
  4. Grønnsaker, fortsettelse: Sett over en kjele med lettsaltet vann på kok, til resten av grønnsakene. Skyll sukkerertene, reddikene og spinaten. Kutt vekk endene på sukkerertene, og kok dem i omtrent 2 minutter i vannet fra steg 2. Sil av og avkjøl ertene i kaldt vann. Kutt reddikene i tynne skiver. 
  5. Sennepsvinaigrette: Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Ha sennepsvinaigretten i en liten skål, og rør inn skallet fra sitronen. Smak til vinaigretten med saft fra sitronen og litt salt og sukker.
  6. Servering: Skyll dillen og grovhakk den og valnøttene. Fordel spinaten og den ferdigkokte bulguren utover et stort fat. Ha over den bakte rødbeten, sukkerertene og reddikskivene. Topp salaten med dillen og valnøttene. Smuldre chevren over salaten og server sennepsvinegretten til retten.