Linsesuppe med kokosmelk, paprika og tomat servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Gulrøtter
200 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Røde linser
1 pakke
Hakkede tomater
2 boks
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Salt
Pepper
Sukker
1 ss
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ekstra proteiner? Server suppen med kokte egg.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene, løken og paprikaen i grove biter. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken og hvitløken til løken er blank. Tilsett resten av grønnsakene og stek videre i ca. 5 minutter.
Sil vannet av linsene og skyll dem i kaldt vann. Ha linsene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, kokosmelken og 4 dl vann i kjelen, og la det hele småkoke i ca. 15 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med chiliflakesene, 1 ss sukker, salt og pepper.
Varm langbrødene i ovnen i ca. 2 minutter.
Vel bekomme!