Ovnsbakt kylling og grønnsaker servert med potetmos, stekt sopp og persillevinaigrette
3.88 (207)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Potetmos
500 g
Kyllingfilet
350 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Minisjampinjong
100 g
Soyasaus
1 ss
Bladpersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
4 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å spare tid, kan soppen stekes i ovnen sammen med kyllingen og grønnsakene.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok opp ca. 2 liter vann i en stor kjele, og varm pakken med potetmos i vannet i ca. 10 minutter.
Fordel brokkoli- og blomkålbukettene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper.
Skjær kyllingstykkene i to på langs, slik at de blir halvparten så tykke. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingstykkene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Krydre kyllingstykkene med salt og pepper og legg dem i den ildfaste formen sammen med grønnsakene fra punkt 2. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Finhakk bladpersillen. Finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen på et rivjern. Bland sitronskallet og bladpersillen sammen med saft fra halve sitronen, 4 spiseskjeer olivenolje og litt salt og pepper i en serveringsskål.
Ha litt ny olje i stekepannen du brukte i punkt 4, og varm den opp igjen til høy varme. Stek minisjampinjongene i 4-5 minutter, til de er gylne. Vend inn 1 spiseskje soyasaus mot slutten av steketiden.
Tips! Skal du lage denne retten en annen gang, eksperimenter med din egen vinaigrette! Bruk ca. tre deler olje og én del salateddik eller noe annet syrlig, og smak til med krydder til slutt. Eddiker som rødvinseddik, balsamicoeddik og bringebæreddik åpner for spennende smakskombinasjoner. Eksperimenter med sødme i form av honning eller lønnesirup og syrlighet i form av sitron, lime, appelsin eller grapefrukt. For ekstra styrke kan du prøve deg frem med chili, hvitløk, dijonsennep eller annet.
Vel bekomme!