Maistortillas med tacokrydret skjørost, mangosalat og syltet granateple servert med limemajones
Glutenfri
Vegetar

Maistortillas med tacokrydret skjørost

mangosalat og syltet granateple servert med limemajones
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Granateple
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Vann
1 dl
Sukker
1 ss
Mango
½ stk
Lime
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Chiliflak
½–1 pakke
Maistortillaer
1 pakke
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Three spice
½–1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Lettmajones
½–1 pakke
(Egg)
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
650 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fyll en bolle med vann og plukk ut granateplekjernene under vann. Sil av vannet, og vipps, så har du granateplekjerner uten søl. Er mangoen umoden? La den ligge en dag i romtemperatur.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (se tips). Kok opp 3 ss eddik, 1 dl vann og 1 ss sukker i en liten kjele. Ha i granateplekjernene når syltelaken koker, skru av varmen, og la det trekke i laken frem til servering. 
 Skjær bort skallet og kutt mangoen i terninger. Skyll og finriv skallet fra limen (kun det grønne). Ha kålsalaten i en salatbolle og vend forsiktig inn mangoen. Ha saften fra halvparten av limen i en liten skål sammen med ønsket mengde chiliflak og litt olivenolje og salt. Vend limeblandingen inn i mangosalaten rett før servering. 
 Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Rør inn three spice krydderet og la det frese i et par minutter. Ha skjørosten i en ildfast form og smør tacosmøret over osten. Bak osten i ovnen i omtrent 4 minutter.
 Ha lettmajonesen i en skål og vend inn limeskallet fra steg 3. Smak til med saften fra resten av limen og litt salt og pepper.
Sett sammen tortillasene etter eget ønske. God middag! 
Vel bekomme!