Chipotlekrydret kjøttdeig- og linsegryte med nanbrød og yoghurtdresssing

Chipotlekrydret kjøttdeig- og linsegryte med nanbrød og yoghurtdresssing

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Linsemiks
125 g
Chipotlemiks
1/2 pakke
Moste tomater
350 ml
Oksebuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Nanbrød
2 stk
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fukt nanbrødene med litt vann før du har dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt paprikaene i terninger.
 Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 1-2 minutter, ha i løken, hvitløken og paprikaen, og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett linsemiksen, chipotlemiksen, de moste tomatene, oksebuljongen og 4-5 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Riv skallet til limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland limeskallet og saften fra limen inn i yoghurten, og smak til med litt salt og pepper.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter. 
Fun fact! Ordet nan kommer fra persisk og betyr brød. I India blir nanbrødet gjerne brukt for å plukke opp maten man spiser, i stedet for å bruke bestikk eller fingrene. 
Vel bekomme!