Chipotlekrydret kjøttdeig- og linsegryte med nanbrød og yoghurtdresssing
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Linsemiks
125 g
Chipotlemiks
1/2 pakke
Moste tomater
350 ml
Oksebuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Nanbrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fukt nanbrødene med litt vann før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt paprikaene i terninger.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 1-2 minutter, ha i løken, hvitløken og paprikaen, og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett linsemiksen, chipotlemiksen, de moste tomatene, oksebuljongen og 4-5 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper.
Riv skallet til limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland limeskallet og saften fra limen inn i yoghurten, og smak til med litt salt og pepper.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Fun fact! Ordet nan kommer fra persisk og betyr brød. I India blir nanbrødet gjerne brukt for å plukke opp maten man spiser, i stedet for å bruke bestikk eller fingrene.
Vel bekomme!