Stroganoff med svinestrimler og gulrot servert med potetmos med hvite bønner

Stroganoff med svinestrimler og gulrot servert med potetmos med hvite bønner

4.01 (92)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Strimlet svinekam
350 g
Tomatpuré
1/2 pakke
Seterrømme
75 g
(Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Hvite bønner
1 pakke
Mandelpoteter
400 g
Melk
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag pommes frites av potetene og server stroganoffen på ekte russisk vis!

Skrell mandelpotetene og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene. Kutt paprikaen og gulrøttene i terninger.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side, og krydre det med salt og pepper. Legg kjøttet til side på en tallerken. 
 Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek løken, hvitløken, paprikaen og gulrøttene i 2-3 minutter. Tilsett tomatpuréen og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i rømmen, hønsebuljongen, kjøttet og 1,5 dl vann, og kok opp. La stroganoffen koke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Sil vannet av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Kok bønnene sammen med potetene de siste 2-3 minuttene av potetenes koketid. Hell vannet av potetene og bønnene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med ca. 1,5 dl melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Pisk gjerne mosen luftig med en ballongsvisp. Smak til med salt og pepper.
Fun fact! Biff stroganoff (???????????? på russisk) er en russisk matrett som har blitt populær over hele verden. Det finnes utallige historier om hvordan retten oppsto og hvem som lagde den først, men den morsomste historien er kanskje den som sier at retten er oppkalt etter Stroganoff, en greve som var tannløs på sine eldre dager og derfor måtte spise kjøttet oppskåret i strimler.
Vel bekomme!