Fiskesuppe med røkt laks, reker, gulrot og vårløk servert med langbrød

Fiskesuppe med røkt laks, reker, gulrot og vårløk servert med langbrød

4.08 (96)
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Karrijevning
1 pakke
(Gluten)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Vårløk
1 pakke
Varmrøkt laks
200 g
(Fisk, Sennep)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Langbrød av fullkorn
2 stk
(Gluten)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp suppen med fersk dill!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Varm opp en mellomstor kjele til middels varme, og ha i 2 spiseskjeer smør. Rør karrijevningen og fiskebuljongen inn i det smeltede smøret, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la suppen småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i tynne staver på ca. 5 cm i lengde. Kutt vårløken i tynne skiver. Ha gulrøttene og selleriroten i suppen, og la grønnsakene trekke i 3-4 minutter. 
Skjær fisken i terninger. Ha fisken i suppen og la den trekke i 1-2 minutter.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter. 
Ha rekene i suppen rett før servering, og topp med vårløken. 
Vel bekomme!