Fiskesuppe med røkt laks, reker, gulrot og vårløk servert med langbrød
4.08 (96)
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Gluten·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Karrijevning
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Vårløk
1 pakke
Varmrøkt laks
200 g
Lyngen-reker
1 pakke
Langbrød av fullkorn
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp suppen med fersk dill!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en mellomstor kjele til middels varme, og ha i 2 spiseskjeer smør. Rør karrijevningen og fiskebuljongen inn i det smeltede smøret, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la suppen småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i tynne staver på ca. 5 cm i lengde. Kutt vårløken i tynne skiver. Ha gulrøttene og selleriroten i suppen, og la grønnsakene trekke i 3-4 minutter.
Skjær fisken i terninger. Ha fisken i suppen og la den trekke i 1-2 minutter.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Ha rekene i suppen rett før servering, og topp med vårløken.
Vel bekomme!