Potet- og purreløksuppe servert med langbrød, egg, karamellisert løk og steinsoppesto

Potet- og purreløksuppe servert med langbrød, egg, karamellisert løk og steinsoppesto

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Egg
3 stk
(Egg)
Mandelpoteter
400 g
Purreløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Gressløk
1/2 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut et par desiliter av melken med litt fløte for en mer kremet konsistens.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Kok eggene i ca. 9 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, og skrell dem når de er avkjølte.
Skrell potetene og kutt dem i biter. Snitt purreløken i to på langs, skyll den godt, og grovhakk den. Skrell og grovhakk hvitløken. 
 Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme, og stek purreløken og hvitløken i ca. 5 minutter, eller til purreløken er blank. Ha potetbitene, melken, 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i kjelen. Gi det hele et oppkok, og la det koke i 15-18 minutter, eller til potetbitene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Spe på med litt vann hvis du synes suppen blir for tykk.
Kutt løken i tynne skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek løken i 7-8 minutter, til den er brunet. Rør ofte. Tilsett 1-2 dl vann, og la vannet koke inn. Smak til med salt og pepper. Løken er ferdig karamellisert når den smaker søtt og har en gyllen brunfarge.
Grovriv de kokte eggene på et rivjern. Finhakk gressløken.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Fordel steinsoppestoen utover langbrødene, og topp med de revne eggene, gressløken og den karamelliserte løken.
Drypp litt olivenolje over suppen ved servering.
Tips! Finhakk resten av purreløken, stek den i litt olje eller smør, og ha den som topping til suppen.
Vel bekomme!