Fiskelykke
Glutenfri
Bakt torsk, lun potetsalat med syltet rødløk servert med bakte gulrøtter og kremet saus
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Grønt eple
1 stk
Dill
½ bunt
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Torskefilet
325 g
Smør
1 ss
Crème fraîche
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 606 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne bake fisken på samme brett som gulrøttene. Legg da torsken oppå gulrøttene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Du kan servere crème fraîchen kald, ved å kun blande den med krydderet.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i munnstore biter. Kok dem i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og dillen. Kutt eplet i små terninger og grovhakk dillen, og legg det over i en bolle.
Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver på skrå. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne og møre.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Fordel fisken i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Fordel 1 ss smør oppå fisken, og stek den i ovnen, sammen med gulrøttene, de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Bland de ferdigkokte potetene i bollen sammen med eplet og dillen, og vend inn den syltede løken og sennepsvinaigretten. Smak til med litt salt og pepper.
Varm crème fraîchen forsiktig opp i en liten kjele, og smak til med kryddermiksen og litt salt.
Vel bekomme!