Lyrfilet med ovnsbakt gresskar og potet toppet med pinjekjernesmør med sitrontimian

Lyrfilet med ovnsbakt gresskar og potet toppet med pinjekjernesmør med sitrontimian

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Flaskegresskar
1/2 stk
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitrontimian
1/2 pakke
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Pinjekjerner
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken i ovnen i 10-12 minutter hvis du vil spare tid.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gresskaret og kutt det i biter på ca. 3 x 3 cm. Kutt potetene i fire. Fordel gresskar- og potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25-30 minutter.
Skrell og finhakk hvitløken, og plukk bladene av sitrontimianen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 3-4 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Tilsett 1 spiseskje smør mot slutten av steketiden, og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1-2 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Ha i 1 spiseskje smør og hvitløken, og stek videre på middels varme i 1-2 minutter. Vend inn sitrontimianbladene mot slutten av steketiden.
Vel bekomme!