Chipotlekrydret kjøttdeig med spisspaprika og løk servert med ris og yoghurt

Chipotlekrydret kjøttdeig med spisspaprika og løk servert med ris og yoghurt

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Gul løk
1 stk
Spisspaprika
1 pakke
Ris
125 g
Kjøttdeig
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Salsicciakrydder
1/2 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket hvitløk i yoghurten for ekstra smak.

Kutt løken og spisspaprikaen i skiver.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 3-4 minutter. Ha i løken og paprikaskivene, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett oksebuljongen, salsicciakrydderet, chipotlemiksen og 3 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i 3-4 minutter, og smak til med salt og pepper før servering.
Server yoghurten til retten.
Fun fact! Chipotle er røkt og tørket chili. Styrken på chili måles ofte i Scoville-enheter (forkortet SHU). På denne skalaen, som går fra 0 til omtrent 16 millioner, ligger den vanligste chipotlechilien på 3000-10000 SHU - litt høyere enn vanlig norsk butikkchili.
Vel bekomme!