Laktosefri
Vegetar
Plantenuggets med asiatisk nudelsalat
lime, peanøtter og chilimajonesNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Eggenudler
125 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
½ bunt
Finsnittet hodekål
150 g
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Plantebaserte nuggets
300 g
Peanøtter
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 910 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 105 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Wok gjerne grønnsakene i litt olje før du vender de sammen med de kokte nudlene.
Kok nudlene som anvist på pakken. Skrell gulroten og rødløken, og skyll korianderen. Kutt rødløken i tynne strimler. Ha løken og kålen i en stor serveringsskål, og krydre med litt salt. Skvis over saften fra halve limen og kna det godt sammen. Kutt resten av limen i båter. Lag lange bånd av gulrøttene med en potetskreller eller ostehøvel, og grovhakk korianderen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nuggetsene i omtrent 3 minutter på hver side til de er gjennomvarme.
Skyll de ferdigkokte nudlene raskt i litt kaldt vann, og vend dem sammen med kålen og løken i serveringsskålen. Vend så inn gulrotbåndene, korianderen og soya- og ingefærsausen.
Topp nudelsalaten med plantenuggetsene, peanøttene, resten av korianderen og limebåtene. Server chilimajonesen til som dip.
Vel bekomme!