Kylling med søtpotet- og gulrotpuré, brokkoli og appelsinsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Søtpoteter
2 stk
Gulrøtter
400 g
Kyllingbryst med skinn
660 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Brokkoli
1 stk
Hodekål
1 bit
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Smør
Pepper
Olje
Salt
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La barna være med å smake til søtpotet- og gulrotpuréen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene og gulrøttene i grove biter. Ha grønnsakene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la grønnsakene småkoke i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Skrell og press hvitløken. Ha kyllingen i en ildfast form og strø over hvitløken. Stek kyllingen videre i ovnen i 12-15 minutter.
Kutt brokkolien i buketter og kutt stilken i skiver. Kutt hodekålen i strimler. Ha litt ny olje i stekepannen og stek brokkolibukettene og hodekålen i 5-7 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Ha appelsinsausen i en liten kjele, og varm den opp til kokepunktet på middels varme før servering.
Hell vannet av søtpotetene og gulrøttene, og mos grønnsakene sammen med 1 ss smør og eventuelt 1 dl melk. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!