Kyllingkorma med paprika, brokkoli, mangochutney og ris
4.07 (94)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Rød paprika
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Kormapaste
2 glass
Kokosmelk
400 ml
Brokkolibuketter
300 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Mangochutney
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk litt av korianderen og vend den inn i risen, hvis alle i familien liker koriander.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Rens paprikaen og kutt den i terninger.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek kyllingen i ca. 3 minutter på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Tilsett paprikaen og et glass kormapaste, og stek videre i ca. 2 minutter.
Rør kokosmelken inn med kyllingblandingen fra punkt 3, og smak eventuelt til med mer kormapaste. Legg brokkolibukettene på toppen. Skru ned til middels varme, og ha på et lokk eller dekk til stekepannen med aluminiumsfolie. La kormaen trekke i 5-8 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk korianderen fra urtepakken og bruk den til å pynte retten ved servering. Server kormaen med risen og mangochutneyen.
Fun fact! Korma er en indisk matrett som består av kjøtt eller grønnsaker som er gratinert med blant annet yoghurt og krydder. Kormapasten i denne retten består av en blanding av spennende krydderurter, blant annet koriander og spisskummen. Hvis retten blir for sterk for de minste, kan den serveres med litt naturell yoghurt ved siden av!
Vel bekomme!