Svinekjaker i rødvinssaus med potetmos og bakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Melne poteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Brokkoli
1/2 stk
Mørkokt svinekjake
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
Laktosefritt smør
Pepper
Salt
Olje
Laktosefri melk
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag råkostsalat! Finriv gulrøttene på et rivjern og skvis over litt sitronsaft.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene småkoke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt brokkolien i buketter. Ha gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i ca. 25 minutter. Ha litt olje, salt og pepper på brokkolibukettene, og ha dem i ovnen sammen med gulrøttene når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Ha i svinekjakene, inkludert kraften, og rødvinssaus. Kok opp under lokk, og la det hele trekke på lav varme i ca. 15 minutter.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fun fact! Svinekjaken er en av de mest smaksrike delene på grisen. Svinekjakene i denne retten er forhåndskokte i 6,5 timer, noe som gjør kjøttet eventyrlig mørt!
Vel bekomme!