Torsk med ovnsbakte potetskiver, blomkålkrem og stekt chorizo med løk og pinjekjerner
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Blomkål
1 stk
Chorizo
1 pakke
Gul løk
1 stk
Torskefilet
375 g
Pinjekjerner
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Melk
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt finhakket gressløk!
Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med vann på kok.
Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Del blomkålen i buketter. Skjær chorizoen i strimler, og finhakk løken.
Kok blomkålen i vannet fra punkt 1 i 10-12 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1-2 minutter, til de har fått en gyllen farge. Legg pinjekjernene på en tallerken. Ha litt olje i stekepannen, og stek chorizoen og løken i 2-3 minutter. Vend inn pinjekjernene og 1 spiseskje smør mot slutten av steketiden.
Sil vannet av blomkålen, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til blomkålkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!