Sunn og lett
Laktosefri
Glutenfri
Smørstekt seifilet med bakt purreløk og selleri, servert med potetmos og dill
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Purre
1 stk
Sellerirot
300 g
Seifilet
325 g
Grønne erter
125 g
Sitron
1 stk
Dill
1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 487 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke har melk, kan potetene kuttes i båter, og bakes med grønnsakene i ovnen. Stek 2–3 fiskefileter om gangen. Da blir fisken stekt og ikke kokt.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene om ønskelig (se tips). Ha dem i en kjele og dekk med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt purreløken i to på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt den i grove biter. Skrell og kutt selleriroten i terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek fisken i 2–3 minutter på den ene siden. Tilsett 2 ss smør og ertene i pannen. Snu fisken og stek videre i 2–3 minutter på andre siden, eller til fisken flaker seg ved et lett fingertrykk. Bruk en skje og øs smøret over fisken. Krydre med salt og pepper, og press over saft fra sitronen. Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp fisken med dillen ved servering.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss smør og 1 dl melk. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!