Juletorsk med ertepuré, bacon og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
300 g
Grønne erter
125 g
Torskefilet
375 g
Baconterninger
150 g
Laktosefri melk
Laktosefritt smør
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk sammen med potetene i ovnen for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 240 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har, da holder det med 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i 20-30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Kok opp ca. 1/2 dl laktosefri melk og 1 ts laktosefritt smør i en liten kjele, ha i ertene, og kok dem i ca. 30 sekunder. Kjør ertene og melken til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper. La ertepuréen stå på lav varme frem til servering.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir. Ha fisken i en ildfast form og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Kok gulrøttene i vannet fra punkt 1 i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 2 minutter, til det har fått litt farge.
Vel bekomme!