Kyllingbryst med paprikarisotto og ovnsbakte brokkolibuketter
3.95 (66)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Banansjalottløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Risottoris
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kyllingbryst
660 g
Paprikapesto
1 glass
Gran Biraghi
1 pakke
Olje
Vann
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt et par desiliter av væsken i risottoen med hvitvin eller eplejuice for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek løken og risottorisen i 1-2 minutter, til løken og risen er blank. Tilsett 1 liter vann og hønsebuljongen, og la det hele koke i ca. 15 minutter. Kok risottoen på høy varme de første 10 minuttene, og på middels varme de siste 5 minuttene. Rør om innimellom, spesielt mot slutten, så det ikke svir seg.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Skjær kyllingen i to på langs, og stek den med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den videre i ca. 2 minutter. Krydre kyllingen med salt og pepper, og ha den over i en ildfast form.
Fordel brokkolien i den ildfaste formen sammen med kyllingen. Vend brokkolien i litt olje, salt og pepper, og stek formen i ovnen i 8-10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i ca. 2 minutter før servering.
Vend paprikapestoen og Gran Biraghi-osten inn i risottoen, og smak til med salt og pepper før servering.
Vel bekomme!