Ovnsbakt torsk med chorizo servert med ertesaus og småpoteter
4.05 (62)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- salt
- smør
Småpoteter
600 g
Chorizo
100 g
Torskefilet
675 g
Fiskekrydder
1 pakke
Grønne erter
500 g
Sitron
1 stk
Melk
3 dl
Smør
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til ertesausen med litt sitronsaft for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skjær chorizoen i strimler. Fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med fiskekrydderet. Topp fisken med chorizoen, og stek formen i ovnen i 9-13 minutter, eller til fisken har begynt å flake seg.
Kok opp litt vann i en kjele, og kok ertene i ca. 2 minutter. Hell av vannet, og tilsett 3 dl melk og 1 ss smør. Kjør ertene, melken og smøret sammen til en glatt saus med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Fun fact! Hyse, eller kolje, som fisken også kalles, er en av de viktigste matnyttige fiskeartene i torskefamilien. Hysen blir vanligvis opptil 70 cm lang, og kjøttet er magert.
Vel bekomme!