Kjøttboller i brun saus med potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker
3.73 (146)
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Rotgrønnsaker i staver
1 pakke
Kjøttboller
300 g
Brun saus
1 pakke
Potetmos
500 g
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt friske urter.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Fordel rotgrønnsaksstavene i en stor ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 18-20 minutter.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene i 4-5 minutter. Hell over den brune sausen, kok opp, og la det småkoke i ca. 5 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomvarme.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg. Vend inn en spiseskje smør før servering om ønskelig.
Vel bekomme!