Kjøttboller i brun saus med potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker

Kjøttboller i brun saus med potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker

3.73 (146)
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rotgrønnsaker i staver
1 pakke
(Selleri)
Kjøttboller
300 g
(Egg)
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Potetmos
500 g
(Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt friske urter.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Fordel rotgrønnsaksstavene i en stor ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 18-20 minutter.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene i 4-5 minutter. Hell over den brune sausen, kok opp, og la det småkoke i ca. 5 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomvarme.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg. Vend inn en spiseskje smør før servering om ønskelig.
Vel bekomme!