Asiatisk casarecce med stimlet grillbacon og hjemmelaget sataysaus, sprøstekt brokkoli og sopp
Laktosefri

Asiatisk casarecce med stimlet grillbacon og hjemmelaget sataysaus, sprøstekt brokkoli og sopp

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
Casarecce
200 g
(Hvete)
Grillbacon
300 g
Honning
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Sjampinjong
100 g
Chiliflak
½ pakke
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Lime
1 stk
Sukker
1 ss
Pastavann
1½ dl
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Chiliflak
½ pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
927 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
93 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Retten kan også serveres som en gryte, ved å blande sausen, baconet, pastaen og grønnsakene.

Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1½ dl av pastavannet når pastaen siles.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconskivene i 2–3 minutter på hver side. Tilsett honningen og vend baconskivene godt inn i den. Legg baconet og honningen på en tallerken, og la det hvile i 2 minutter. Kutt kjøttet i strimler før servering.   
Del brokkolien i små buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Børst soppen for eventuelle jordrester, og kutt dem i fire.
 Skyll og tørk pannen fra punkt 2Varm opp stekepannen til middels høy varme, og tilsett litt ny olje. Ha i brokkolien og soppen, og stek dem i omtrent 3 minutter, til de har fått en stekeskorpe. Smak til med litt salt og pepper.  
 Ha halve pakken med chiliflakene, 2 ss soyasaus, peanøttene, 1 ss sukker og saften fra halve limen i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør ingrediensene godt sammen, mens du sper på med pastavannet, litt og litt. Smak eventuelt til sausen med mer saft fra limen og salt.  
Skyll limen og kutt den i båter. Bland pastaen med sausen, og legg grønnsakene og baconet over. Topp retten med eventuelle rester av chiliflakene og limebåtene. God middag!
Vel bekomme!