Viltkarbonader med soppsaus, rosenkål, potetmos og rørte tyttebær

Viltkarbonader med soppsaus, rosenkål, potetmos og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Glutenfri soyasaus
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Melne poteter
400 g
Banansjalottløk
1 stk
Skogsoppulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Laktosefri melk
2 1/2 dl
(Melk)
Maisstivelse
1 pakke
Blomkål
1/2 stk
Rosenkål
200 g
Viltkarbonader
300 g
(Egg)
Rørte tyttebær
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Glutenfri soyasaus
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra smak.

Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell potetene og kok dem i vannet fra punkt 1 i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og finhakk banansjalottløken. Smelt 1 1/2 ss laktosefritt smør i en liten kjele, og stek løken i ca. 2 minutter, til den er blank. Rør inn soppulveret og oksebuljongen. Spe på med ca. 2 dl laktosefri melk og 1 dl vann, og kok opp. Rør maisstivelsen sammen med 4 ss kaldt vann i en skål, og tilsett litt og litt av blandingen i sausen, til den har ønsket konsistens. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller glutenfri soyasaus. Hold sausen varm på lav varme frem til servering.
Kutt blomkålen i buketter og kutt rosenkålene i to.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek viltkarbonadene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm opp en annen stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek blomkålen og rosenkålen i ca. 8 minutter, eller til de har fått litt farge.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss lakosefritt smør. Spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten. 
tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
Vel bekomme!