Indrefilet av svin med stekt ananas, rødløk og paprika, hjemmelaget sursøt saus og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Marinert indrefilet av svin
300 g
Rød chili
1 stk
Rødløk
1 stk
Ananas
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Fullkornsris
125 g
Grønn paprika
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttet er ferdigstekt i ovnen når det har en kjernetemperatur på ca. 60 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med salt og pepper, og ha det over i en ildfast form. Stek formen i ovnen i 15-18 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver.
Finhakk ønsket mengde av chilien og halvparten av rødløken. Skrell og kutt 1/4 av ananasen i terninger. Fjern den harde kjernen i midten av ananasen. Stek chilien og løken i en kjele med litt olje på middels varme i ca. 5 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss sukker, 1 ss tomatpuré, 2 dl vann, ananasbitene, litt saft fra sitronen og litt salt. Kok opp og la sausen småkoke i et par minutter. Kjør sausen sammen med en stavmikser. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bruk en kniv og skjær bort skallet på resten av ananasen. Kutt ananasen i terninger. Kutt resten av rødløken i tynne skiver og kutt paprikaen i staver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme, og stek paprikaen, rødløken og ananasen i ca. 3 minutter, til løken er blank.
Vel bekomme!