Hoisinstekte kyllingkaker med jasminris, rødkålsalat og syltet agurk
Laktosefri
Glutenfri

Hoisinstekte kyllingkaker med jasminris, rødkålsalat og syltet agurk

Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Jasminris
125 g
Agurk
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Hvitvinseddik
3 ss
Kyllingkaker
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Grønt eple
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1059 kcal
Fett:
63 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Resten av den syltede agurken kan oppbevares i et sylteglass i kjøleskapet. Uåpnet glass kan trygt oppbevares i 8 uker, åpnet glass burde spises innen 2 uker. Server de til fisk, kylling og i salater.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og kutt agurken på langs, og del den i munnstore biter. Ha agurken over i en skål. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, 3 ss hvitvinseddik og ønsket mengde av chiliflakene. Hell den kokende syltelaken over agurkbitene, og dekk med et lokk eller plastfolie. Agurken skal ha et sprøtt bitt ved servering.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Senk temperaturen til middels varme, og ha i hoisinsausen. La kyllingkakene varme seg opp i sausen frem til servering. Blir sausen for tykk, kan du tilsette litt vann.  
Dryss litt salt over kålen og kna den lett, for å gjøre den litt mykere. Vask eplet, limen og korianderen. Kutt eplet i tynne strimler og grovhakk korianderen. Riv limeskallet (kun det grønne) på den fine siden av et rivjern. Bland salaten sammen i en serveringsskål sammen med saften fra halve limen, og topp med sesamfrøene. 
Smak til hoisinsausen i stekepannen med resten av limen. Server chilimajonesen ved siden av. God middag! 
Vel bekomme!