Glutenfri
Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte poteter og gulrøtter, servert med steinsoppsaus
4.37 (246)
Under 30 min
5 Ingredienser
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
400 g
Poteter
350 g
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Steinsoppsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 741 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og kutt potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til den er gjennomvarm.
Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!