Glutenfri
Elgkarbonader i steinsoppsaus med fløtepoteter, gulrøtter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Fløtepoteter
400 g
Aromasopp
100 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Steinsoppsaus
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 868 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 51 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gratinér gjerne fløtepotetene med litt revet parmesan eller annen ost du liker.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene midt i ovnen 15–18 minutter, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Børst soppen fri for jord, og del den i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper, og legg soppen over på et fat. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett steinsoppsausen og soppen, og gi sausen et raskt oppkok.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Kok gulrøttene og brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter.
Vel bekomme!