Svinemedaljonger med sellerirotpuré og ovnsbakte poteter, grønnkål og eple, servert med rødvinssaus
Laktosefri
Glutenfri

Svinemedaljonger med sellerirotpuré og ovnsbakte poteter, grønnkål og eple, servert med rødvinssaus

4.35 (395)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Norsk eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
½ dl
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
493 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte selleriroten i biter og steke den i ovnen med potetene.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
 Skyll og kutt potetene i fire jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
 Kutt eplet i fire, og deretter i tynne båter. Bland eplebåtene og grønnkålen med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
 Skrell og kutt selleriroten i jevnstore biter. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil vannet av selleriroten, og ha den tilbake i kjelen. Kjør selleriroten og ½ ss smør til en puré med en stavmikser. Spe på med ½ dl melk, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og press hvert stykke forsiktig sammen.Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering. 
 Ha rødvinssausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp på middels varme under omrøring. Ta pannen av varmen.
Vel bekomme!