Lofotburgere med friske grønnsaker, ovnsbakte poteter og aioli

Lofotburgere med friske grønnsaker, ovnsbakte poteter og aioli

4 (86)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Fiskeburgere
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Hamburgerbrød
2 stk
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
709 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 7–8 minutter av potetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Server fiskeburgerne med hamburgerbrødene, aiolien, grønnsakene og de ovnsbakte potetene.
Vel bekomme!