Kyllingbryst med paprikasaus og ovnsbakte grønnsaker

Kyllingbryst med paprikasaus og ovnsbakte grønnsaker

3.99 (122)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
600 g
Gul løk
1 stk
Kyllingbryst
380 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Piquillos
1 glass
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp grønnsakene med ferske timianblader ved servering.

Sett stekeovnen på 250 grader. 
Skrell og kutt selleriroten og gulrøttene i grove biter på ca. 3 x 3 cm. Kutt halve løken i grover biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 18-20 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side. Legg kyllingen oppå grønnsakene på stekebrettet, og stek den sammen med grønnsakene de siste 10-12 minuttene av grønnsakenes steketid.
Finhakk resten av løken, og skrell og finhakk hvitløken. Hell laken av piquilloene og kutt dem i grove biter. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken og hvitløken i 1-2 minutter. Ha i piquilloene, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La sausen småkoke i 6-7 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser før servering, og smak til med salt og pepper. 
La kyllingen hvile et par minutter før du skjærer den i skiver for servering. 
Fun fact! Piquillo, som betyr "lite nebb" på spansk, er en chilisort som dyrkes i Lodosa i Spania. Den er én av mange typer chili som stammer fra chilifruktene Christopher Columbus tok med seg hjem etter sine første reiser til Sør-Amerika.
Vel bekomme!