15-20
Laktosefri
Glutenfri
Konfiterte kyllinglår med myk løk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker med appelsin
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Småpoteter
300 g
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Konfiterte kyllinglår med myk løk
Gul løk
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 870 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan også varmes med grønnsakene i ovnen, hvis du foretrekker det.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker: Skrell og kutt kålroten og gulrøttene i staver. Del potetene i to. Fordel alle grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
- Konfiterte kyllinglår med myk løk: Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk. Tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
- Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker, fortsettelse: Skyll spinaten. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta de ferdigstekte grønnsakene ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.
- Nyt måltidet!