25-35
Glutenfri
Vegetar
Middelhavsgryte med gratinert halloumi og ovnsbakte småpoteter med rosmarin
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter med rosmarin
Småpoteter
300 g
Rosmarin
½ bunt
Middelhavsgryte
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Basilikum og oregano
1 pakke
Rosmarin
½ bunt
Hakkede tomater
400 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Halloumi (Melk, Laktose)
100– 200 g
Olivenolje
1 ss
Tilbehør
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 591 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 50 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Småpoteter med rosmarin: Fordel potetene utover en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene på nederste rille i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Grovhakk rosmarinen, og vend halvparten inn i de ferdigstekte potetene.
- Middelhavsgryte: Skrell og del løken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll paprikaen og squashen, og del dem i grove biter.
- Middelhavsgryte, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek paprikaen og squashen i 3–4 minutter. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Vend inn basilikum- og oreganokrydderet og resten av rosmarinen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen. La det hele småkoke under lokk i omtrent 5 minutter, og smak til med salt og pepper.
- Middelhavsgryte, fortsettelse: Hell middelhavsgryten over i en ildfast form hvis du ikke bruker en ildfast kjele. Skjær halloumien i skiver, og topp gryten med halloumien og 1 ss olivenolje. Gratiner middelhavsgryten i ovnen, over potetene, i omtrent 10 minutter, eller til halloumien er gyllen.
- Tilbehør: Server urtedressingen til retten.