20-30
Glutenfri
Stekt lyrfilet med hvitløksbakte grønnsaker, smørsaus og saltkokte poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Saltkokte poteter
Poteter
350 g
Hvitløksbakte reddiker og brokkoli
Brokkoli
1 stk
Reddiker
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Stekt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 458 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 36 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også dele potetene i to, og steke dem i ovnen med reddikene og brokkolien.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Saltkokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Hvitløksbakte reddiker og brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i staver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, reddikene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gjennomstekt.
- Stekt lyrfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Nyt måltidet!