Asiatisk linsegryte med sitrongress, ingefær, kokosmelk, lime og ris
3.55 (82)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Røde linser
1 pakke
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Ingefær
1/2 bit
Grønn chili
1 stk
Lime
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Sitrongress
1 stk
Jasminris
1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Koriander
1/2 bunt
Mynte
1/2 pakke
Bønnespirer
1/2 pakke
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg noen paprikastrimler til side før steking, og bruk disse som topping til slutt for ekstra frisk smak!
Ha linsene i en kjele, og hell over nok vann til at linsene er dekket. Tilsett en klype salt, kok opp, og la linsene koke under lokk i ca. 10 minutter. Hell av vannet når linsene er ferdigkokte.
Grovhakk løken. Skrell og finriv hvitløken og ingefæren, og finhakk ønsket mengde av chilien. Riv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Kutt paprikaen i strimler. Legg sitrongresset på en fjøl, og bank det flatt med baksiden av en kjøkkenkniv. Ikke fjern bunnen på sitrongresset, men bank denne godt, for det er her det meste av smaken sitter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken, ingefæren, chilien og sitrongresset i 3-4 minutter, eller til løken er blank.
Ha kokosmelken, paprikastrimlene og limeskallet i kjelen fra punkt 4, kok opp, og la det småkoke i 7-8 minutter. Ha i linsene i kjelen de siste par minuttene av koketiden, og smak til med saft fra limen, salt og pepper. Du kan også finrive litt mer av ingefæren og smake til med dette hvis du ønsker det. Ta ut sitrongresset før servering.
Grovhakk korianderen og myntebladene. Vend myntebladene inn med risen før servering, og server retten med korianderen, risen og bønnespirene.
Vel bekomme!