Chowder med lyrfilet, hvite bønner, gulrøtter og sprøstekt bacon
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Lyrfilet
165 g
Hvite bønner
½ pakke
Mais
½ pakke
Helmelk
2 ½ dl
Hønsebuljong
1 pakke
Grønne erter
125 g
Hvetemel
1 ss
Vann
2 dl
Bacon
150 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 564 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og grovhakk løken. Skrell poteten og gulroten, og del dem i terninger. Skyll, tørk og kutt fisken i mindre biter. Sil laken av bønnene og maisen, og skyll dem i kaldt vann. Bruk en kopp eller litermål, og rør ut 1 ss hvetemel i omtrent ½ dl av melken.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken.
Stek løken i fettet fra baconet, på middels høy varme i 1–2 minutter, til den blir myk. Ha i potet- og gulrotterningene, 2 dl vann, hønsebuljongen og resten av melken. Kok opp, og og la det småkoke på middels høy varme i 7–8 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør inn meljevningen og la det koke videre i 2 minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. Vend inn fisken, bønnene, maisen og ertene, og la det trekke i 2–3 minutter, til fisken er gjennomkokt.
Topp chowderen med baconet før servering. Vel bekomme!
Vel bekomme!