Chowder med lyrfilet, hvite bønner, gulrøtter og sprøstekt bacon

Chowder med lyrfilet, hvite bønner, gulrøtter og sprøstekt bacon

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Lyrfilet
165 g
(Fisk)
Hvite bønner
½ pakke
Mais
½ pakke
Helmelk
2 ½ dl
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Grønne erter
125 g
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Bacon
150 g
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
564 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell og grovhakk løken. Skrell poteten og gulroten, og del dem i terninger. Skyll, tørk og kutt fisken i mindre biter. Sil laken av bønnene og maisen, og skyll dem i kaldt vann. Bruk en kopp eller litermål, og rør ut 1 ss hvetemel i omtrent ½ dl av melken.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken.
 Stek løken i fettet fra baconet, på middels høy varme i 1–2 minutter, til den blir myk. Ha i potet- og gulrotterningene, 2 dl vann, hønsebuljongen og resten av melken. Kok opp, og og la det småkoke på middels høy varme i 7–8 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør inn meljevningen og la det koke videre i 2 minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. Vend inn fisken, bønnene, maisen og ertene, og la det trekke i 2–3 minutter, til fisken er gjennomkokt.
Topp chowderen med baconet før servering. Vel bekomme!
Vel bekomme!