Lun quinoapilaff med gulrot, paprika og sprøstekt tofu

Lun quinoapilaff med gulrot, paprika og sprøstekt tofu

3.41 (66)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • salt
Gulrot
1 stk
Ferdigkokt quinoa
200 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Lime
1/2 stk
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Grønn paprika
1/2 stk
Vårløk
1/2 pakke
Tofu
1 pakke
(Soya)
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Hvetemel
Salt
Olje
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press limen mot kjøkkenbenken og rull den frem og tilbake før du kutter den i to, slik at den blir lettere å presse!

Skrell gulroten, banansjalottløken og hvitløken. Finhakk banansjalottløken, og kutt gulroten i terninger. Press eller finhakk hvitløken.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek gulroten, banansjalottløken og hvitløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett quinoaen, saften fra limen og grønnsaksbuljongen, og stek videre i 4-5 minutter, eller til quinoaen er gjennomvarm.
Kutt paprikaen i små biter og vårløken i tynne skiver. Vend paprikaen og vårløken inn i quinoablandingen fra punkt 2 når quinoaen er gjennomvarm. Smak til med salt, og vend inn et par teskjeer olivenolje.
Kutt tofuen i terninger og ha den i en bolle. Vend inn fiskekrydderet og 1 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme, og stek tofuterningene til de er sprø og gylne. Vend jevnlig på bitene, slik at de får en jevn stekeskorpe. Smak til med salt og soyasaus.
Fun fact! Både quinoa og soya (tofu) inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene (byggesteinene i proteiner) som menneskekroppen ikke kan lage selv, men må få tilført via kosten. Begge disse matvarene er derfor gode valg for veganere og vegetarianere.
Vel bekomme!