Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, brun saus og potetskiver med grønnkål

Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, brun saus og potetskiver med grønnkål

4.25 (451)
Under 30 min
8 Ingredienser
I denne oppskriften får hverdagslige karbonader selskap av brun saus og epleterninger glasert med tyttebær.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
60 g
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
739 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
 Skrell løken, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 3 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Ha løken i en serveringskål.  
 Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Bland grønnkålen med potetene, og stek videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
 Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek epleterningene på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.  
 Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!