Ovnsbakt lyrfilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og soyasmør

4.03 (150)
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Blomkål
1 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Sjalottløk
½–1 stk
Gressløk
1 bunt
Smør
2 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
426 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finrevet ingefær eller limeskall i soyasmøret for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til til den er lett gyllen.
 Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, over eller under blomkålen, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken. Smelt omtrent 2 ss smør i en liten kjele på middels varme i omtrent 3 minutter, til smøret er nøttebrunt. Ta kjelen av platen, og vend inn sjalottløken og 1 ss soyasaus. Vend inn gressløken rett før servering. 
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!