Maissuppe med chipotlemarinerte bønner, tostones og frisk cherrytomatsalsa
Vegetar

Maissuppe med chipotlemarinerte bønner, tostones og frisk cherrytomatsalsa

Ny oppskrift
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Maiskorn
2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
5 dl
Hvite bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Limeskall
2 ts
Olje
1 ss
Salt
¼ ts
Cherrytomater
250 g
Rødløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
4 ss
Kokebanan
1 stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
820 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis korianderen har blitt litt slapp, kan du ha den i litt iskaldt vann.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk hvitløken, rødløken og chilien. Hell vannet av maisen. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek hvitløken, løken, chilien og maiskornene i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss hvetemel, og rør godt. Spe med 5 dl vann, litt etter litt, mens du rører godt. Tilsett grønnsaksbuljongen, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter.
 Hell vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene i en bolle, og vend inn 1 ss olje, ¼ ts salt og halve pakken med chipotlemiks. Skyll og tørk limen, og finriv limeskallet, og ha det i bollen med bønnene. Bland det hele godt sammen, og fordel bønnene utover et stekebrett med bakepapir. Stek bønnene i ovnen i omtrent 15 minutter.
 Skyll og del cherrytomatene i to eller fire. Skrell rødløken. Finhakk chilien, rødløken og korianderen, og ha det hele i en skål. Smak til med 4 ss olivenolje, saft fra halve limen og litt salt og pepper. 
 Kutt et snitt på langs i bananskallet, og del kokebananen i skiver på omtrent 2 cm. Varm opp en stekepanne med rikelig med olje til middels høy varme, og stek bananskivene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er lett gylne. Legg de stekte bananskivene over på en fjøl, og press dem litt sammen med flatsiden av kniven, til de er ½–1 cm tykke. Stek de flate kokebananene igjen i omtrent 2 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Krydre bananskivene med litt salt og pepper, og legg dem på en tallerken med kjøkkenpapir.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Tilsett creme fraichen, og gi suppen et oppkok på middels høy varme. Smak til med salt og pepper.
 Kutt resten av limen i båter. Topp suppen med chipotlebønnene, og server limebåtene, tostonesene og cherrytomatsalsaen til retten.
Vel bekomme!