Rødbetefarget linguini med valnøtter, chèvre og brokkoli

Rødbetefarget linguini med valnøtter, chèvre og brokkoli

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rødbeter
2 stk
Fullkornslinguine
250 g
(Gluten)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Gressløk
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Brokkoli
1/2 stk
Chevre
1 pakke
(Melk, Laktose)
Salt
Pepper
Olivenolje
Flytende honning
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien kan også stekes i en stekepanne med litt olje på høy varme om du foretrekker det!

Skrell rødbetene og kutt dem i små terninger. Kok terningene i 10-15 minutter. Fisk deretter ut ca. halvparten av terningene med en skje og legg dem til side i en skål. Kok resten av terningene i ca. 10 minutter til, eller til de er helt møre.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ha litt salt i vannet. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til brokkolien i punkt 6.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2-3 minutter. 
 Finhakk gressløken og ha den i en skål. Vend inn 5 spiseskjeer olivenolje, 1 spiseskje flytende honning og litt salt og pepper. 
 Hell vannet av de resterende rødbeteterningene, men spar på litt av kokevannet. Ha terningene (ikke de du satte til side i punkt 1) i et målebeger, og kjør dem til en glatt puré med en stavmikser. Spe på med litt av kokevannet om nødvendig, til puréen har ønsket konsistens. Krydre puréen godt med salt og pepper, og smak til med saft fra sitronen.
Del brokkolien i buketter, og kok bukettene sammen med pastaen de siste 2-3 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og ha pastaen tilbake i kjelen, men sett brokkolibukettene til side i en skål eller en annen beholder. Hold brokkolibukettene varme frem til servering.
Vend rødbetepuréen inn med pastaen, og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med smør. 
Kutt chèvren i skiver. Server den rødbetefargede pastaen med chèvren, valnøttene, brokkolibukettene og resten av rødbetebitene. Drypp honningdressingen over retten ved servering.
Tips! Bruk resten av rødbetevæsken som base i en smoothie! Avkjøl væsken og bland den med for eksempel ananas, ingefær, eple, gulrøtter og isbiter, og kjør det hele glatt i en blender. 
Vel bekomme!