Brokkolipai med vårløk og fersk mozzarella servert med avokado- og tomatsalat

Brokkolipai med vårløk og fersk mozzarella servert med avokado- og tomatsalat

3.31 (65)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • pepper
  • salt
Paideig
1 stk
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Vårløk
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Egg
4 stk
(Egg)
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Hvetemel
Salt
Pepper
Melk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rester til overs? Paien er perfekt som lunsj!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem en smurt paiform. Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken og kjevle ut paideigen til ca. 0,5 cm tykkelse. Ha deigen i formen, og trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Bruk en gaffel til å lage små hull i bunnen av deigen. Forstek deigen i ovnen i 5-6 minutter. 
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kutt vårløken i tynne skiver. Skjær mozzarellaene i skiver.
Bland sammen eggene, 2 dl melk og litt salt og pepper i en skål.
Ta paien ut av ovnen. Fyll paiformen med brokkolibukettene (med stilken opp) og vårløken. Fordel eggeblandingen over grønnsakene. Topp formen med mozzarellaskivene. Stek paien i ovnen i 15-20 minutter.
Kutt avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadoen og tomaten i terninger. Ha avokado- og tomatterningene i en skål, og vend inn litt salt, pepper og saft fra limen.
Fun fact! Brokkolien kalles også aspargeskål, fordi den har en smak som minner om asparges. Bladstilkene på brokkoliplanten kan faktisk tilberedes og spises som asparges!
Vel bekomme!