20-30
Elgburger med rørte tyttebær og bløtstekt løk, steinsoppmajones og potetstaver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- sukker
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Potetstaver
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Bløtstekt løk
Gul løk
1 stk
Sukker
½ ss
Smør (Melk)
½ ss
Steinsoppmajones
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Soyasaus (Soya)
½ ss
Burgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Elgburgere
Elgburger
280 g
Til servering
Strimlet kålsalat
120 g
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 841 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Elgburgerne kan varmes i stekeovnen sammen med potetene.
- Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
- Potetstaver: Skyll og kutt potetene i tykke staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre potetene med kryddermiksen rett før servering.
- Bløtstekt løk: Skrell og kutt løken i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er gylden. Tilsett ½ ss sukker og ½ ss smør og glaser løken i 1 minutt. Ha løken over i en liten skål.
- Steinsoppmajones: Bland sammen aiolien, steinsoppulveret og ½ ss soyasaus i en liten skål. Smak til med pepper.
- Burgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Elgburgere: Varm opp en stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgburgerne i 2–3 minutter på hver side.
- Servering: Sett sammen burgere av burgerbrødene med kålsalaten, og fordel de rørte tyttebærene og den bløtstekte løken på elgburgerne. Server de grovkutta potetene og steinsoppmajonesen til retten.