Høstmat
Laktosefri
Glutenfri
Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med gresskar på tre måter, rosmarinpoteter og spinat
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rosmarin
½ bunt
Vann
½ dl
Gresskar
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Svinekjaker
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 773 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 86 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varier gresskartilbehøret ut ifra hvor god tid du har.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i jevne skiver. Skyll og plukk bladene av rosmarinstilkene. Fordel potetene og rosmarinen utover en ildfast form med bakepapir, og hell over ½ dl vann. Pensle potetene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter.
Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned på skjærefjølen, og kutt bort skallet. Kutt den øverste, smale delen av gresskaret i syltynne skiver med en skarp kniv. Kok opp 3 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Vend inn gresskarskivene. Gi gresskaret et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen. La gresskaret trekke i laken frem til servering.
Kutt resten av gresskaret i terninger på omtrent 2x2 cm. Fordel gresskaret utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Kjør halvparten av det ferdigstekte gresskaret og 1 ss smør til en puré med en stavmikser(se tips).
Ha svinekjakene og kraften fra pakken over i en kjele, og tilsett rødvinssausen. Kok svinekjakene på middels lav varme under lokk i omtrent 15 minutter.
Skyll spinaten. Smak til gryten med salt og pepper. Vend inn spinaten rett før servering.
Vel bekomme!
God middag!