20-30
Vegetar
Ramen med bløtkokte egg, reddik og sopp, toppet med sprøstekte halloumiterninger
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- egg,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- olje
Ramenbuljong
Aromasopp
200 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Steinsoppulver
1 pakke
Limeskall
2 ts
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Vann
7 dl
Soyasaus (Soya)
3 ss
Bløtkokte egg
Egg (Egg)
2 stk
Topping
Reddiker
1 pakke
Koriander
1 bunt
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sprøstekte halloumiterninger
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Servering
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 798 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dersom du har misopaste, kan du tilsette 1–2 ss i ramenbuljongen for ekstra god smak.
- Ramenbuljong: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i oljen fra pakken med ingefærblanding. Stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett resten av pakken med ingefærblanding, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 7 dl vann, grønnsaksbuljongen og soppulveret, og kok opp. Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til buljongen med limeskallet og omtrent 3 ss soyasaus. Tilbered eggenudlene som anvist på pakken, men tilbered dem i buljongvannet.
- Bløtkokte egg: Kok eggene i omtrent 6 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to.
- Topping: Skyll reddikene og korianderen. Del reddikene i tynne skiver, og grovhakk korianderen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder.
- Sprøstekte halloumiterninger: Del halloumien i terninger. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Vend inn litt soyasaus mot slutten av steketiden.
- Servering: Fordel nudlene, reddikskivene og ramenbuljongen i to skåler og topp med de sprøstekte halloumiterningene, eggene, sesamfrøene og korianderen. Del limen i båter, og server båtene til retten.