Ramen med bløtkokte egg, reddik og sopp, toppet med sprøstekte halloumiterninger
20-30
Vegetar

Ramen med bløtkokte egg, reddik og sopp, toppet med sprøstekte halloumiterninger

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje

Ramenbuljong

aromasopp
Aromasopp
200 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
limeskall
Limeskall
2 ts
eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Vann
7 dl
Soyasaus (Soya)
3 ss

Bløtkokte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Topping

reddiker
Reddiker
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Sprøstekte halloumiterninger

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g

Servering

lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 797 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom du har misopaste, kan du tilsette 1–2 ss i ramenbuljongen for ekstra god smak.

  1. Ramenbuljong: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i oljen fra pakken med ingefærblanding. Stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett resten av pakken med ingefærblanding, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 7 dl vann, grønnsaksbuljongen og soppulveret, og kok opp. Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til buljongen med limeskallet og omtrent 3 ss soyasaus. Tilbered eggenudlene som anvist på pakken, men tilbered dem i buljongvannet.
  2. Bløtkokte egg: Kok eggene i omtrent 6 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to.  
  3. Topping: Skyll reddikene og korianderen. Del reddikene i tynne skiver, og grovhakk korianderen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder. 
  4. Sprøstekte halloumiterninger: Del halloumien i terninger. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Vend inn litt soyasaus mot slutten av steketiden. 
  5. Servering: Fordel nudlene, reddikskivene og ramenbuljongen i to skåler og topp med de sprøstekte halloumiterningene, eggene, sesamfrøene og korianderen. Del limen i båter, og server båtene til retten.