15-20
Kyllingsalat med fullkornspasta, kremet pestodressing og Grana Padano
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Fullkornspasta
Pasta (Hvete)
200 g
Grønnsaker
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Grønn pestodressing
Basilikumpesto (Egg, Melk)
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Vann
1–2 ss
Stekt kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Topping
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 920 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke ønsker en kremet dressing, kan du la være å blande pestoen med rømmen.
- Fullkornspasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Grønnsaker: Skyll paprikaen, tomaten og ruccolaen. Kutt paprikaen og tomaten i terninger.
- Grønn pestodressing: Bland sammen pestoen, lettrømmen og 1–2 ss vann i en serveringsskål (se tips). Smak til med salt og pepper.
- Stekt kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden. Krydre med litt salt og pepper underveis.
- Pastasalat: Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Ha pastaen over i en serveringsbolle, og vend inn pestodressingen. Bland inn grønnsakene, og topp pastasalaten med kyllingen.
- Topping: Finriv Grana Padano-osten over pastasalaten før servering.
- Restetips: Hvis det blir pastasalat til overs, er den god som lunsj dagen etter.