Brokkoli- og spinatsuppe med linser, nøtter og persille

Brokkoli- og spinatsuppe med linser, nøtter og persille

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Brokkoli
2 stk
Grønne linser
2 boks
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Spinat
1 pose
Kokosmelk
1 pakke
Nøttemiks
2 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Sitron
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili i suppen for en spicy vri på retten!

Grovhakk løken og persillen. Del brokkoliene i buketter, og skrell og kutt stilkene i grove biter. Sil vannet av linsene og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt olje til middels varme, og stek løken til den er blank. Tilsett brokkolien, 1 liter vann og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Ha deretter i spinaten og kokosmelken, og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og rist nøttene i et par minutter. Krydre med en klype salt. Bland nøttene sammen med linsene og persillen i en skål, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Ta suppen av platen og kjør den glatt i en blender eller med en stavmikser. Topp suppen med linseblandingen ved servering.
Vel bekomme!