25-35
Laktosefri
Glutenfri
Utbenet kyllinglår med estragon, sitron- og hvitløksbakte potetskiver, grønne bønner og cherrytomater
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Sitron- og hvitløksbakte potetskiver
Poteter
350 g
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Kyllingballotiner med estragon
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Grønne bønner og cherrytomater
Grønne bønner
150 g
Cherrytomater
250 g
Olivenolje
1 ss
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 650 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker ekstra god smak på kyllingen, kan den grilles ute. Gni inn kyllingen en med nøytral olje, og grill den over direkte varme under lokk i omtrent 15 minutter. Snu kyllingen et par ganger underveis.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Sitron- og hvitløksbakte potetskiver: Kutt potetene i skiver. Skyll og kutt sitronen i to. Kutt den ene halvdelen i tynne skiver, og resten i båter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha potetene, sitronskivene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir. Fordel 1 ss smør over, og krydre med salt og pepper. Ha over 1 ss soyasaus.
- Kyllingballotiner med estragon: Legg kyllingen oppå potetene, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er møre og kyllingen er gjennomstekt.
- Grønne bønner og cherrytomater: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt endene av de grønne bønnene. Skyll og kutt tomatene i to. Kok de grønne bønnene i 2 minutter. Sil av vannet, og ha bønnene tilbake i kjelen med tomatene og 1 ss olivenolje. Krydre med salt og pepper, og bland.
- Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Ha bønnene og tomatene over den ferdigstekte kyllingen og potetene, og topp med den grovhakkede persillen. Server sitronbåtene til retten.