Høstgryte med kjøttdeig, sopp og selleri, servert med rørte tyttebær
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Høstgryte med kjøttdeig, sopp og selleri, servert med rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Høstgryte

gulrot
Gulrot
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
gul løk
Gul løk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Vann
2 dl

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 639 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos av potetene. Mos dem sammen med 2 ss smør og omtrent 2 dl melk. Smak til med salt og pepper.

  1. Poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Høstgryte: Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Skrell og grovhakk løken. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i skiver. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side. Hakk den opp, og stek videre i omtrent 3 minutter. Ha kjøttdeigen deretter over på en tallerken.
  3. Høstgryte, fortsettelse: Ha gulroten, selleriroten, løken og soppen i kjelen, og stek det i omtrent 5 minutter. Ha kjøttet tilbake i kjelen med grønnsakene, og rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Tilsett rødvinssausen og 2 dl vann. Kok opp, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. 
  4. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.