Høstgryte med kjøttdeig, sopp og selleri, servert med rørte tyttebær
Laktosefri
Glutenfri

Høstgryte med kjøttdeig, sopp og selleri, servert med rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
1 stk
Aromasopp
100 g
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Vann
2 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
636 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos av potetene. Mos dem sammen med 2 ss smør og omtrent 2 dl melk. Smak til med salt og pepper.

Kok potetene i lettsaltet vann i i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Skrell og grovhakk løken. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i skiver. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side. Hakk den opp, og stek videre i omtrent 3 minutter. Ha kjøttdeigen deretter over på en tallerken.
Ha gulroten, selleriroten, løken og soppen i kjelen, og stek det i omtrent 5 minutter. Ha kjøttet tilbake i kjelen med grønnsakene, og rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Tilsett rødvinssausen og 2 dl vann. Kok opp, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. 
Server de rørte tyttebærene til retten. 
Vel bekomme!