30-40
Laktosefri
Glutenfri
Høstgryte med kjøttdeig, sopp og selleri, servert med rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Poteter
Poteter
350 g
Høstgryte
Gulrot
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Gul løk
1 stk
Aromasopp
100 g
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Vann
2 dl
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 639 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos av potetene. Mos dem sammen med 2 ss smør og omtrent 2 dl melk. Smak til med salt og pepper.
- Poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Høstgryte: Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Skrell og grovhakk løken. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i skiver. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side. Hakk den opp, og stek videre i omtrent 3 minutter. Ha kjøttdeigen deretter over på en tallerken.
- Høstgryte, fortsettelse: Ha gulroten, selleriroten, løken og soppen i kjelen, og stek det i omtrent 5 minutter. Ha kjøttet tilbake i kjelen med grønnsakene, og rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Tilsett rødvinssausen og 2 dl vann. Kok opp, og la det småkoke i omtrent 5 minutter.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.